Helyi közélet

2013.04.10. 17:28

Gaál Istvánt választották a Tudományegyetemi Karok elnökévé

Debrecen - Április 10-én délután a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok Tanácsa dr. Gaál Istvánt, a TEK jelenlegi elnökét választotta meg a 8 karból álló központ elnökévé.

Debrecen - Április 10-én délután a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok Tanácsa dr. Gaál Istvánt, a TEK jelenlegi elnökét választotta meg a 8 karból álló központ elnökévé.Dr. Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora és dr. Gaál István, a DE Tudományegyetemi Karok elnöke nyújtotta be pályázatát a 2013. július 1-jétől négy évre szóló elnöki tisztségre, a két pályázat minden tekintetben megfelelt az előírt követelményeknek.

A Tudományegyetemi Karok Tanácsa 2013. április 10-i ülésén szavazott az elnök személyéről, amelynek eredményeképpen a 32 résztvevő 19 igen szavazattal Gaál István július 1-jei hatályú elnöki kinevezése mellett döntött. A szavazás az első körben érvényes és egyértelmű volt.

„A Tudományegyetemi Karok 2004-ben önkéntesen jött létre, hogy szövetségbe hozza a karokat – kifelé érdekvédelmi, befelé szolgáltató jelleggel. Az előttünk álló években tovább erősítjük nyolc karunk rendkívül erős és sokszínű kutatógárdájának együttműködését, az egyetem-város-minisztérium kapcsolatrendszerét. Bevételeket termelő egységeinket csakúgy támogatjuk, mint az elméleti alapkutatásokat, a nemzeti tudományokat és a művészeteket, megőrizzük évtizedek alatt kiépített értékeinket” - fogalmazott megválasztásakor dr. Gaál István.

Debreceni Egyetem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában