Helyi közélet

2013.04.09. 19:20

Elégedetlen az MSZP a debreceni utak állapotával és az útfelújításokkal

Debrecen - Kritikán aluli a debreceni utak jelenlegi állapota, joggal háborodnak fel emiatt a közlekedők, a városlakók – jelentette ki az MSZP városi elnöke egy sajtótájékoztatón.

Debrecen - Kritikán aluli a debreceni utak jelenlegi állapota, joggal háborodnak fel emiatt a közlekedők, a városlakók – jelentette ki az MSZP városi elnöke egy sajtótájékoztatón. Szathmári Károly hangsúlyozta, hogy a sok kátyú nemcsak a tél miatt alakult ki, hanem azért is, mert az elmúlt években az önkormányzat nem foglalkozott ezzel a problémával megfelelően. A szocialisták úgy vélik, hogy a hétfőn megkezdett nagyobb felületeket érintő újraaszfaltozások az utcák alig a 10%-át fogják érinteni, ami szerintük nagyon kevés. A javító brigádok sok helyre, főleg a mellékutcákba ismét nem fognak eljutni.

- A párt városi alelnöke, Madarasi István arról beszélt, hogy télen ha valaki nem takarítja el a háza előtti járdáról a havat és azon egy járókelő elcsúszik, összetöri magát, azért a tulajdonost teszik felelőssé. Eközben az önkormányzat felelőtlen, nem gondoskodik az utakról úgy ahogy kellene. Ráadásul a gödrök miatt keletkezett autós kártérítési igények érvényesítését alaposan megnehezítették, bürokratikussá tették.

- Az MSZP álláspontja szerint aránytalan, hogy miközben az önkormányzat 500 millió forintot költ a repülőtéri bontásokra, addig erre a célra mindössze 105 milliót fordít. Szathmári Károly azt is elmondta, hogy közben leállították a kátyúzásokat. Ezért az erre elkülönített 150 millióból még meglévő összeget is aszfaltozásra kellene átcsoportosítani. Kérdésünkre pedig kijelentette, hogy a megfelelő útállapotok eléréséhez összesen 300-350 millió forintra lenne szükség.

HBN - OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában