Helyi közélet

2013.04.09. 20:03

Az egészség nem játék, de a tanulás lehet az

Debrecen - A jövő generációjának nevelése az össztársadalomra hatással van.

Debrecen - A jövő generációjának nevelése az össztársadalomra hatással van.Játszva nevelik egészséges életmódra az erre leginkább fogékony ötödikeseket a Tegyünk Együtt a Gyermekekért programban. Magyarországon minden negyedik általános iskolás korú gyermek túlsúlyos és emiatt felnőtt korban komoly egészségügyi problémákkal szembesülhet. Jó minta kialakításával azonban a gondok megelőzhetők - fejtette ki tájékoztatójában Kiss Beáta a programot szervező Danone Kft. külső kapcsolatok igazgatója.

A tervek szerint április végétől hat debreceni oktatási intézmény diákjai kapnak ismeretterjesztő füzetet és vehetnek részt egyedi, interaktív osztályfőnöki órán. A nyomtatvány szakmaiságára garancia, hogy azt a Magyar Diatetikusok Országos Szövetsége dolgozta ki, míg a játékkal és mozgással egybekötött tanórák megtartására a Gyermekek Egészségnevelő Alapítványa trenírozza a résztvevő pedagógusokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában