Helyi közélet

2013.04.17. 16:17

A látványon innen és túl - Koroknai Róza képei a Dóczy Gimnáziumban

Debrecen - 17 év terméséből, összesen 27 képet mutat be a nagyközönségnek Koroknai Róza festőművész legújabb, a debreceni Dóczy Gimnázium Galériájában szerdán nyílt kiállításán.

Debrecen - 17 év terméséből, összesen 27 képet mutat be a nagyközönségnek Koroknai Róza festőművész legújabb, a debreceni Dóczy Gimnázium Galériájában szerdán nyílt kiállításán. A tárlat keretében az érdeklődők az impresszionista stílusban alkotó művész szinte minden korszakából találhatnak képeket, egészen korai és nemrég készült munkákat egyaránt. A bemutatót Buka László festőművész rendezte, hangulatok és technikák szerint.

- Koroknai Róza ebből az alkalomból lapunknak úgy nyilatkozott, hogy eleinte olajfestékkel, látványfestéssel foglalkozott, főleg tájképeket, utcarészleteket, enteriőröket örökített meg. Azután figurális képeket csinált, mostanában pedig inkább egyes gondolatokhoz keres kifejezési formát. Kollázsokkal, vegyes technikákkal, más anyagok beépítésével is foglalkozik. Akárcsak korábban ma is szívesen dolgozik pasztellel, de előszeretettel kísérletez is, szívesen alkalmaz például különböző papírokat, háncsokat. Ugyanakkor megmarad a sík kifejezési módoknál. Mesterének Bényi Árpádot tekinti.

HBN - OCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában