Helyi közélet

2013.04.30. 10:49

A jövő héttől kaszálnak Debrecenben

Debrecen - Csaknem 30 közmunkás dolgozhat majd a gyepek rendbetételén.

Debrecen - Csaknem 30 közmunkás dolgozhat majd a gyepek rendbetételén.Május 6-án kezdik meg Debrecen közterületein a fű kaszálását. A márciusi sok csapadék és az azt követően hirtelen megérkezett nyár miatt az utak menti gyep nagysága mostanra sokfelé a 30-40 centimétert is eléri. Az ÁNTSZ szerint, mihamarabb érdemes a fű nyírásához hozzálátni, mert küszöbön áll ezen növények virágzásának időszaka, márpedig a parlagfű után a legtöbben a fűfélékre allergiásak.

- A DEHUSZ 8 órás foglalkoztatás keretében zömében olyan segédmunkásokat alkalmaz erre a munkára akik évek óta ezzel foglalkoznak - mondta el lapunknak a DEHUSZ Nonprofit Kft. ügyvezetője. Pethe Tamás tájékoztatása szerint, a hagyományos kézi kaszálással két brigád, 20-25 fő foglalkozik majd. Ezen túl egy nagyobb traktoros géppel azokat a területeket veszik kezelésbe, amelyek túl nagyok a kézi vágáshoz. Ilyenek például a repülőtér, vagy a Tócóvölgy. Egy új gép beszerzése is napirendben van.

- A helyszíneket és az időpontokat a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának útmutatása szerint választják ki, de szinte biztos, hogy az elsők között lesz a Kishegyesi út, a Tócóskert és a Tócóvölgy, ahol talán a legnagyobb a fű a városban.

HBN-OCs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában