Helyi közélet

2013.03.10. 13:38

"Szóban nem tudom elmondani"

Debrecen - Egy szabadgondolkodó, ellentmondásos személyiség emlékkiállítása elé.

Debrecen - Egy szabadgondolkodó, ellentmondásos személyiség emlékkiállítása elé.Váratlan hirtelenséggel meghalt Trón Árpád festőművész – közölte a haon.hu a Kölcsey-főiskola Lícium médiaportáljára és az alkotó családjának közlésére hivatkozva 2011. július ötödikén. A Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium művésztanárát június 29-én, Egerben érte a halál. Trón Árpád alig egy hónapja töltötte be 43. életévét - folytatódott a szomorú híradás.

Szüntelenül viaskodó

Most arról számolhatunk be, hogy március 10-én, vasárnap 11 órától emlékkiállítása nyílik a DOTE Elméleti Galériájában. Az élete virágában elhunyt művész munkáiból rendezett tárlatot Jámbor József, a Csokonai Színház színművész-rendezője nyitja meg, közreműködik Szinovál Gyula Színművész és a Solar Surf zenekar.

„Trón Árpád rejtélyes és ellentmondásos ember volt... Amikor a képeit nézem, mindig az az érzésem támad, mintha alkotás közben Árpi egy különös, emberfölötti hatalommal viaskodott volna...” - írja róla a kiállítás meghívójában az őt jól ismerő Kácsor Zsolt, a Népszabadság debreceni tudósítója.

Optimista volt

Korábban, a Naplóban így vallott magáról a fiatal művész: Ebben a világban az értelmes és tartalmas életben maradáshoz szerencse kell. Én mégis optimista vagyok, hiszen ha nem így lenne, semmi értelme nem volna annak, amit csinálok. Egyébként pedig azért festek, mert szóban nem tudom elmondani azt, amit fontosnak tartok a világból.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában