Helyi közélet

2013.03.21. 12:39

Roma Szakkollégium - Felzárkózásról a főiskolán

Hajdúböszörmény - A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar „Ötágú síp” elnevezésű Roma Szakkollégiumi projektje húsz diák részvételével kezdődött meg 2013 februárjában.

Hajdúböszörmény - A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar „Ötágú síp” elnevezésű Roma Szakkollégiumi projektje húsz diák részvételével kezdődött meg 2013 februárjában. A program több év előkészítés után a szintén tavasszal elindult Lippai Balázs Roma Szakkollégium keretein belül valósul meg - derült ki a csütörtöki nyitó konferencián a hajdúböszörményi főiskolai karon.

A korábbi évek előkészítő munkájának eredményeképpen a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karán húsz diák részvételével 2013 február elsejétől sikeres pályázati projekt keretében megkezdte működését a Lippai Balázs Roma Szakkollégium. A szakkollégium szervesen illeszkedik a kar oktatói munkájába, mivel korábban több nemzetközi pályázat részeként, illetve a megújult képzési kínálatban is szerepeltek romológiával kapcsolatos események, terepkutatások, konferenciák valamint tantárgyi modulok.

A mostani projekt újdonsága, hogy harminc hónapon keresztül a kar oktatói mellett neves szakértők és előadók komplex nyelvi- és egyéb más kompetenciafejlesztési, identitás-erősítő és kommunikációs képességeket segítő programot biztosítanak a szakkollégiumi hallgatóknak. A projekt kiemelt célja, hogy a térségben tevékeny, a helyi közösségek szükségletei iránt érzékeny és azért tenni képes gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakembereket képezzen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában