Helyi közélet

2013.03.27. 14:53

Múzeumi Húsvét a Rozsnyai Gyűjteményben

Létavértes - A Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény szeretettel vár minden érdeklődőt március 30-án, nagyszombaton egész napos húsvéti programjára. Míg délelőtt a szülők az ünnepre készülődnek, addig mi vigyázunk gyermekeikre!

Létavértes - A Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény szeretettel vár minden érdeklődőt március 30-án, nagyszombaton egész napos húsvéti programjára. Míg délelőtt a szülők az ünnepre készülődnek, addig mi vigyázunk gyermekeikre! Rendezvényünkön tartalmas programokkal, játékos foglalkozásokkal és finom kenyérlángossal várjuk a fiatalokat. Ebéd után a család közösen tekintheti meg Makoldi Sándor festőművész üvegkép-kiállítását, és Makoldi Sándorné hímestojás-gyűjteményét. Igazi húsvétváró hangulatban készüljünk együtt az ünnepre!

Programok:

09:00 – 15:00

Kézműves foglalkozások gyermekeknek, a húsvéti hagyományok jegyében:

- tojásfestés – a hagyományos hímes tojásokkal való ismerkedés után önálló tojásdíszítés

- tojásfészek készítés – hogy a tojás-alkotások méltó helyre kerülhessenek

- színes tavaszi virágok készítése

13:00

Húsvéti filmvetítés

15:00

Kiállításmegnyitó: Makoldi Sándor festőművész rajzai és üvegképei valamint Makoldi Sándorné hímestojás-gyűjteménye kerül bemutatásra az emeleti kiállítótérben. Utána kötetlen, baráti találkozó és beszélgetés a művész-házaspárral.

Délben 500Ft-ért kínáljuk frissen sült kenyérlángosunkat, intézményünk büféje pedig egész nap üzemel!

Elérhetőségek:

Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény, 4283 Létavértes, Irinyi u. 7.

+36-52/376-763 (113 mell.), +36-30/258-08-05

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában