Helyi közélet

2013.03.28. 13:00

Kerítésen keresztül menekült - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. március 27-én több esetben is intézkedtek a rendőrök.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. március 27-én több esetben is intézkedtek a rendőrök. Az elmúlt 24 órában 5 személyt fogtak el és 22 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 3 személyt körözés alapján fogtak el.

Megyénk közútjain 1 könnyű és 1 súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Az ittasság ellenőrzések során 7 esetben mutatott pozitív eredményt a légalkohol-mérő.

Okmányok nélkül a határon

Tiltott határátlépés miatt intézkedtek 2013. március 27-én délelőtt a biharkeresztesi határrendészek azzal a 17 éves román állampolgárral szemben, akire az ártándi határátkelőhely közelében találtak rá, miközben a fűben kúszott. A férfiról kiderült, hogy azért választotta a határátlépésnek az illegális módját, mert a szükséges – személyét igazoló hatósági – okmánnyal nem rendelkezett.

A férfit előállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol meghallgatták és szabálysértési eljárást indítottak ellene.

Körözték őket

A Debreceni Járásbíróság adott ki elfogatóparancsot az ellen a férfi ellen, akit 2013. március 27-én délután igazoltattak Debrecenben a rendőrök. Az igazoltatás során ellenőrizték az adatait a körözési nyilvántartásban és ekkor derült ki róla, hogy a bíróság a körözését rendelte el. A 48 éves debreceni férfit ezért elfogták és a kapitányságra előállították, ahol őrizetbe vették.

Szintén körözték azt a férfit, akit 2013. március 27-én a délelőtti órákban fogtak el Berettyóújfaluban a rendőrök. A 27 éves nyírpilisi lakos ellen a Jászberényi Járásbíróság adott ki korábban elfogatóparancsot. A férfit a kapitányságra állították elő és őrizetbe vették.

Elfogták a két tyúktolvajt

Egy debreceni lakos tett telefonon bejelentést a rendőrség ügyeletére 2013. március 27-én délután, hogy családi házuk udvarára ismeretlen személyek bementek és onnan tyúkot loptak. A tulajdonos bent tartózkodott a házban, amikor zajt hallott a melléképület irányából. Kiment az udvarra és akkor látta meg az építmény melletti bekerített helyen az idegen férfit, amint a baromfit ellopja. A megzavart tolvaj a kezében lévő tyúkkal a kerítésen keresztül menekült el.

A járőrök a bejelentést követően a helyszínre indultak, hogy adatot gyűjtsenek az elkövetőről. Az adatgyűjtésnél azonban kiderült, hogy volt egy társa is a tolvajnak.

A tulajdonos által adott személyleírás alapján rövid időn belül rátaláltak a Külsővásártéren lévő egyik sörözőben a két elkövetőre, akik éppen akkor kínálták megvételre az ellopott baromfit az ott tartózkodó vendégeknek, amikor a rendőrök megjelentek.

A két (27 és 41 éves) debreceni férfit elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket. Ellenük – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatódik a nyomozás.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában