Helyi közélet

2013.03.05. 17:22

Jelölt tulipánokkal a tolvajok ellen

Debrecen - Ebben az évben nem tervez jelentős fasor-rekonstrukciót a hivatal.

Debrecen - Ebben az évben nem tervez jelentős fasor-rekonstrukciót a hivatal.Évente néhány százezer forint értékű kárt okoznak a tolvajok (illetve a letaposott virágok miatti veszteség is ide számolandó) a debreceni virágágyasokban. S itt jellemzően nem az egy szálat csenő szerelmesekre, hanem a nagy tételben eladásra "szedőkre" kell gondolni. Ez – tekintve, hogy a város mintegy 350 hektáros zöldfelületeinek fenntartására 2013-ban hozzávetőleg 290 millió forintot irányoztak elő – olyan jelentős összeg, hogy a városüzemeltetési osztálynál a virágok megjelöléséről döntöttek.

Mint kérdéseinkre küldött válaszukból kiderült, lesznek olyan növényágyások, melyekben a tulipánokat egyedi módon fogják megjelölni. Hangsúlyozták: ez nem fog pénzbe kerülni. Arra viszont nem kívántak válaszolni, hogy milyen módon képzelik a jelölést. Úgy fogalmaztak, "nem szeretnénk elárulni, hogy milyen módon és mely ágyásokban fogjuk megjelölni az egyes növényeket, mert így az illetéktelen személyek esetleg könnyen azonosíthatják azokat".

A zöldfelületek karbantartása mellett arról is kérdeztük a hivatalt, számíthat-e a debreceni lakosság jelentős fasor-rekonstrukcióra? Kiderült, nem kell "tartanunk" a tavalyi (Széchenyi vagy Hatvan utcaihoz) hasonló "fasorcserére", mert a hivatal nem rendelkezik az ezekhez szükséges forrással.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában