Helyi közélet

2013.03.27. 14:43

"Jégre vitt" közlekedők

Debrecen - A hirtelen fagyás és a meginduló járműforgalom miatt egyes debreceni útszakaszok szerda reggel eljegesedtek.

Debrecen - A hirtelen fagyás és a meginduló járműforgalom miatt egyes debreceni útszakaszok szerda reggel eljegesedtek. "A mai hóállapotok jelzője: katasztrofális. Tükörjég, dugó, latyak, semmi takarítás.... Azt nem lehet mondani, hogy meglepetésként jött a hó, habár a havazás ideje szokatlan..." - ilyen, és ehhez hasonló vélemények érkeztek szerdán reggel a Napló Agora zárt levelezési fórumra, és amikor utánajártunk, kiderült, hogy a hozzászólóknak van is igazuk.

- Debrecenben szerda reggelig 2-3 centiméternyi hó esett, és a hajnali mínusz egy-két fokban a hirtelen fagyás és a meginduló járműforgalom miatt egyes útszakaszok sajnálatosan lejegesedtek. Amikor ezt észleltük, ezeken a szakaszokon elrendeltük a síktalanítást. Reggel fél kilenc körülre pedig a jeges utak is latyakossá váltak - mondta el a Naplónak Gábor Zsombor városüzemeltetési osztályvezető.

Hozzátette: decembertől március végéig a város mintegy 50 millió forintot fordított téli munkákra, ami az előző évekhez viszonyítva átlagosnak tekinthető. Szavai szerint egyébként a márciusi tél nélkül ez az összeg csupán 40 millió forint lett volna.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában