Helyi közélet

2013.03.20. 16:23

Ezer hektárból 33 biztos jut

Magyarország - Pocsaj és Hajdúhadház öt évre kap állami földterületeket a közfoglalkoztatáshoz.

Magyarország - Pocsaj és Hajdúhadház öt évre kap állami földterületeket a közfoglalkoztatáshoz.„A Kormány határozott arról, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) több mint 1032 hektár termőföldet (394 db földrészletet) adjon 5 évre ingyenes önkormányzati vagyonkezelésbe a közfoglalkoztatási program megvalósítása érdekében” – jelentette be kedden V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár Budapesten.

Az NFA első alkalommal hirdetett meg földrészleteket erre a célra. Mint kiderült e 394 területet 91 önkormányzat nyerte el, az NFA sajtóosztályának tájékoztatása szerint köztük két hajdú-bihari, Pocsaj és Hajdúhadház. A két helység mintegy 12 illetve 21 hektárnyi földet kap vagyonkezelésbe azzal a céllal, hogy a mezőgazdasági közfoglalkoztatási program megvalósításához használja azokat, így segítve munkához a hátrányos helyzetű álláskeresőket.

Arról, hogy milyen művelési ágú területeket kapott a két település, majd csak a kormányhatározat közzététele után tud bővebb információt adni az NFA. Információink szerint az önkormányzatoknak a közeljövőben is lesz lehetőségük, hogy ilyen céllal földterületre pályázzanak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában