Helyi közélet

2013.03.25. 15:48

Dán menet Koszovóban, magyar katonákkal

Csípős szél és hóesés fogadta a Dancon March résztvevőit 2013. március 16-án kora reggel a Novo Selo táborban. Az időjárás nem kedvezett annak a hét magyar katonának, akik az MH KFOR Kontingens 8. váltásából beneveztek a túrára, hogy kipróbálják akaraterejüket, kitartásukat.

Csípős szél és hóesés fogadta a Dancon March résztvevőit 2013. március 16-án kora reggel a Novo Selo táborban. Az időjárás nem kedvezett annak a hét magyar katonának, akik az MH KFOR Kontingens 8. váltásából beneveztek a túrára, hogy kipróbálják akaraterejüket, kitartásukat.A „Dán Menet” elnevezésű nemzetközi menetgyakorlat több mint 40 éves múltra tekint vissza. A Dán Királyi Hadsereg békefenntartói által az 1970-es években alapított túrát a világ minden táján megrendezik, ahol dán katonák állomásoznak.

A táv megközelítőleg 26 km, amelyet minimum 10 kg súlyú felszereléssel, fegyveresen, 8 óra alatt kell megtenni a hegyek között.

Hardi Attila százados, Walterné Szeri Eszter százados, Kovács László százados, Varga-Tóth Imre főhadnagy, Vitári Gergő hadnagy, Nagy Ferenc Ottó főtörzsőrmester és Urbán Gábor főtörzsőrmester a körülmények ellenére sikeresen vette az akadályokat. Teljesítményüket elismerő oklevéllel és medállal jutalmazták a szervezők.

Szmolenszki Ildikó őrnagy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában