Helyi közélet

2013.02.28. 15:26

Összeolvasztanák a debreceni járóbeteg-ellátásokat

Debrecen - Kósa Lajos polgármester aláírta csütörtök délben a megyei kormányhivatalban azt a szerződést, ami alapján az állam Debrecen város 27 milliárd forintnyi adósságából 18,07 milliárdot átvállal.

Debrecen - Kósa Lajos polgármester aláírta csütörtök délben a megyei kormányhivatalban azt a szerződést, ami alapján az állam Debrecen város 27 milliárd forintnyi adósságából 18,07 milliárdot átvállal. A politikus délutáni sajtótájékoztatóján kérdésünkre elmondta, ez azt jelenti, hogy míg 2014-ben az önkormányzat kamatokkal együtt 1,6 milliárd forintot fordít majd adósságszolgálatra, addig az adósságkonszolidáció nélkül ez az összeg elérte volna a 3,2 milliárdot. Az a szándékunk, hogy a konszolidáció révén kifuttassuk a kockázatosnak számító svájci frankos hiteleket - tette hozzá Kósa Lajos. A debreceni közgyűlés csütörtök délelőtt megszavazta a város 2013-as költségvetéséről szóló előterjesztést, ez alapján az önkormányzat bevételei és kiadásai egyaránt 31 milliárd forintra rúgnak majd.

Kósa Lajos a város által működtetett járóbeteg-ellátás államnak történő átadásáról is szólt.

- Az egészségügyi államtitkárral folytatott tárgyalásaink során arra jutottunk, hogy meg kell valósítani a jelenleg még a város által működtetett Bethlen utcai rendelőintézet és a már állami kézben lévő Kenézy-kórház integrációját, s az után el kell kezdeni beszélni arról, hogy miként lehetne ebbe az összeolvadásba a Klinikát is bevonni. Egy ekkora városban ugyanis pazarló három járóbeteg-ellátó helyet fenntartani - indokolta a döntést.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában