Helyi közélet

2013.02.28. 13:30

Kerékpárt nyerhetnek idén a véradó fiatalok

Debrecen - A vöröskereszt tapasztalatai szerint a fiatalokat elsősorban a segítségnyújtás motiválja.

Debrecen - A vöröskereszt tapasztalatai szerint a fiatalokat elsősorban a segítségnyújtás motiválja.Nikon fényképezőgépet vagy 2 Gepida kerékpárt nyerhetnek a Magyar Vöröskereszt Felsőoktatási véradóversenyének résztvevői 2013-ban. Az idei félév első versenyszerű véradására 82-en jelentkeztek február 25-én a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Kollégiumában. Közülük 72-en adhattak vért,19-en életükben először nyújtották segítő karjukat. A fiatalok ezzel összesen 216 életet menthetnek meg, hisz’ egy egység vérrel három emberen segít a donor – adta hírül Piros Éva, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének kommunikációs referense.

Megjegyezte, a fiatalokat elsősorban a segítségnyújtás motiválja, de a verseny sem utolsó szempont. A diákokat - a nyerményjátékon kívül is - megajándékozták Borsodi söröspoharakkal és édességgel.

A következő véradásokon is „pályázhatnak a nyereményekre” a hallgatók, és számíthatnak az ajándékokra is.

Legközelebb március 5-én és 6-án 12 és 18 óra között az Orvostudományi Egyetem 2-es számú Kollégiumában várják a Debreceni Egyetem diákjait a megyei Vöröskereszt szervezői.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában