Helyi közélet

2013.02.28. 12:01

Centenáriumi emlékkönyv bemutató

Nyíregyháza - 2013. február 28-án, 19 órától mutatják be a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola nagytermében a Hajdúdorogi Egyházmegye centenáriumi emlékkönyvét.

Nyíregyháza - 2013. február 28-án, 19 órától mutatják be a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola nagytermében a Hajdúdorogi Egyházmegye centenáriumi emlékkönyvét. Az ünnepségen részt vesz Latorczai János, az Országgyűlés alelnöke, Vinnai Győző kormánymegbízott, illetve Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke.

Az egyházmegye az elmúlt esztendőben ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját, melynek keretében megemlékezéseket tartottak többek között Hajdúdorogon, Máriapócson, Budapesten az Országházban, Rómában, valamint Brüsszelben az Európai Parlamentben. A most megjelenő könyv az ünnepségeken elhangzott beszédeket gyűjti össze a programokon készült fényképes beszámolókkal színesítve.

A könyvbemutató mellett a főiskola aulájában ismét megtekinthető lesz az egyházmegye centenáriumi fotókiállítása, valamint megnyitja kapuit a Beregszászról érkezett, Firczák Gyula munkácsi püspök életét bemutató vándorkiállítás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában