Helyi közélet

2013.01.08. 10:37

Hajdú-Bihar megyei kékfény - Betörők, tolvajok őrizetben

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 7-én is több esetben történt rendőri intézkedés. Az elmúlt 24 órában 12 személyt állítottak elő az intézkedő rendőrök. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt. Megyénk közútjain nem volt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. január 7-én is több esetben történt rendőri intézkedés. Az elmúlt 24 órában 12 személyt állítottak elő az intézkedő rendőrök. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt. Megyénk közútjain nem volt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset.

Lopás miatt őrizetbe

A rendőrök rövid időn belül elfogták azt a nőt és két fiát, akik 2012. január 07-én a délutáni órákban Debrecenben a Bajcsy Zsilinszky utcán egy gyalogos nő papír táskáját a kezéből kirántották, amely elszakadt, majd az abból kihulló értékeket (pénztárcát, mobiltelefont) ellopták és elmenekültek a helyszínről. A sértett a történtekről azonnal értesítette a rendőrséget, akik haladéktalanul a helyszínre indultak és megkezdték az adatgyűjtést, valamint a tanú kutatást az ismeretlen elkövetők felkutatása érdekében. Ennek eredményeként a rendőrök a bejelentést követően pár perc múlva - a helyszín közelében - elfogták a menekülő tolvajokat, akiket előállítottak a kapitányságra. Az előállított 38 éves asszonyt és 18 éves fiát lopás miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették, míg a 10 éves fiút meghallgatását követően nevelőintézetbe szállították, ahonnan korábban szökött meg és ezért körözték. A két gyanúsítottal szemben dolog elleni erőszakkal, szabálysértési értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatódik a nyomozás.

 

Fatolvajok őrizetben

Hajdúdorog külterületén 2013. január 7-én falopáson értek tetten egy 22 éves balmazújvárosi és egy 40 éves balmazújvárosi férfit, akiket előállítottak a járőrök, majd tulajdon elleni szabálysértés miatt szabálysértési őrizetbe vettek. Az őrizetbe vett férfiakat 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

 

Elfogott betörő

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság nyomozói folyamatban lévő eljárásban 2013. január 7-én őrizetbe vettek egy 52 éves lónyai férfit, aki az elmúlt héten betört egy hajdúböszörményi házba. A lakásból különböző használati tárgyakat, többek között kést, villát, fazekat, rádiót, kerékpárt tulajdonított el, melyet a lakásában tartott házkutatás során lefoglaltak a nyomozók. Az őrizetbe vett gyanúsított ellen lopás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

Körözték

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság nyomozói 2013. január 7-én a Debreceni Törvényszék BV csoportjának elfogató parancsa alapján vettek őrizetbe egy 30 éves hajdúhadházi nőt.

 

Ötödik társukat is elfogták

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt négy férfit vett őrizetbe 2012. december 31-én délelőtt. A megalapozott gyanú szerint a négy férfi betört egy furtai élelmiszerboltba, ahonnan élelmiszereket, dohányárut és készpénzt tulajdonítottak el. A helyszínről gépkocsival menekülő elkövetőket Furta közelében a 42.sz. főúton fogták el a járőrök. A három konyári és egy pocsaji férfit (50 és 20 év közöttiek) előállították és gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették a nyomozók. A Berettyóújfalui Városi Bíróság a négy férfit előzetes letartóztatásba helyezte. Ötödik társukat 2013. január 7-én délelőtt fogták el a nyomozók. A 22 éves konyári férfit gyanúsítottként kihallgatták majd őrizetbe vették, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. Az öt gyanúsítottal szemben lopás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában