Helyi közélet

2012.12.18. 11:09

Tudományos élménypark 2014 tavaszára

Debrecen - Még idén elkezdődik a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjében a kivitelezés.

Debrecen - Még idén elkezdődik a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjében a kivitelezés.Jövőre, ha minden jól megy, a Nagyerdő egyszerre több helyen is munkaterületté válik, melynek eredményeként teljesen megújul a botanikus kerttől a parkerdőn át az Oláh Gábor utcáig: Ezt Papp László alpolgármester jelentette be a a Tudományos élménypark megvalósításáról tartott keddi sajtótájékoztatójukon. Elmondta, az egyetem botanikus kertjében felépítendő létesítmény az első a Nagyerdő koplex fejlesztését célzó beruházások közül, hiszen már idén elkezdődik. Remélhetőleg jövőre folytatódik a Pallagi úttól nyugatra eső és a Békás tavat, valamint a parkerdőt magába foglaló fejlesztéssel, illetve a stadion rekonstrukcióval és 2014 tavaszára mindhárom be is fejeződik.

A kiviteli szerződés aláírása alkalmából tartott tájékoztatón Fábián István, az egyetem rektora arról beszélt, hogy ezúttal csak a helyet és a szakmai hátteret adják a projekthez, hiszen az önkormányzat pályázott még 2008-ban a Pólus Agora programban, de mindkét félnek nagyon hasznos beruházás valósul meg, ami a természettudományok népszerűsítésének a fellegvára lehet. A beruházással egy 2845 négyzetméteres hasznos alapterületű új épület, valamint információ, pénztár és porta épül, megújul és kibővül a Pálmaház, a Napfizikai Obszervatórium épülete és a Kísérleti Állatház. Az elbontott Izotóplabor helyén építenek új épületet, így nem vesznek el területet a zöldövezetből - tette hozzá a rektor.

Papp László elmondta, a projekt összköltsége 1,832 milliárd forint, ebből a támogatás összege 1,637 milliárd, az önkormányzati önrésze 195 millió forint.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában