Helyi közélet

2012.12.01. 19:41

Tőkés szerint utálják a magyarokat

Hajdúdorog - Nincs együtt, ami összetartozik, így a nemzet sem, amit újra és újra szétszakítanak, amit újra és újra széttszakítunk – mondta beszédében szombat délután Balog Zoltán, Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a IV. Kárpát-medencei Ökumenikus Nagytalálkozón a hajdúdorogi görögkatolikus székesegyházban.

Hajdúdorog - Nincs együtt, ami összetartozik, így a nemzet sem, amit újra és újra szétszakítanak, amit újra és újra széttszakítunk – mondta beszédében szombat délután Balog Zoltán, Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a IV. Kárpát-medencei Ökumenikus Nagytalálkozón a hajdúdorogi görögkatolikus székesegyházban.Az egyházi méltóságokat és politikai vezetőket felvonultató rangos eseménynek idén a megalapítása 100. évfordulóját ünneplő Hajdúdorogi Görögkatolikus Egyházmegye volt a házigazdája. Balog Zoltán szerint szétszakított állapotban létezünk, nincs együtt apa és fia, hívő és egyház, választópolgár és állam, de nincs együtt az Európai Unió és Magyarország, ember és ember sem. Ennek oka – fogalmazott a miniszter –, hogy az ember nincs együtt a teremtő Istennel. – De mi most együtt vagyunk – utalt a jelenlévőkre, hozzátéve, hogy az egymásra találás érdekében imahadjáratot kell indítani, különben idővel nem lesz se kórház, se nemzet, se ökumené.

A nagytalálkozón Tőkés László EP-képviselő köszöntőjében kijelentette: a környező országokban az antiszemitizmushoz vagy a cigányellenességhez hasonlítható, előítéletekre épülő ellenséges érzület veszi körül a több milliós magyarságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában