2012.12.14. 16:42
Táplálkozással a betegségek ellen
Debrecen - Hazánkban elsőként létesült tankonyha-oktatóterem 2012 júniusában a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Belgyógyászati Intézetében.
Debrecen - Hazánkban elsőként létesült tankonyha-oktatóterem 2012 júniusában a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Belgyógyászati Intézetében.
A tankonyhában hetente több alkalommal fordulnak meg diabeteszes, epilepsziás, szív-és érrendszeri betegségben szenvedők, túlsúlyosak, leggyakrabban azonban a daganatos betegséggel küzdők. A Dietetikai Szolgálat munkatársai vezetésével hallgatók, egészségügyi szakemberek és betegek is megismerhetik a gyógyító-megelőző, egészséges táplálkozás gyakorlati módszereit. – A nyáron átadott konyhát mostanra sikerült tartalommal megtöltenünk - fogalmazott dr. Paragh György centrumelnök sajtótájékoztatón az egyes belklinikán. Hozzátette, a betegségek kétharmadának okai életmódproblémák. A csökkent fizikai aktivitás, és a nem megfelelő táplálkozás. Nem mindegy mit, mennyit, milyen konyhatechnikai eljárással készítünk. A tankonyhai oktatás mint tantárgy jövő félévtől az orvostanhallgatók órarendjébe is bekerül. A bemutatón tésztasalátát, szendvicskrémet, zöldségsalátát és egészséges desszertet kóstolhattunk.
HBN-BB