Helyi közélet

2012.12.18. 10:38

Hajdúdorog garanciákat kér iskolái állami tulajdonba adásáért

Debrecen, 2012. december 18., kedd (MTI) - Hajdúdorog kormánypárti többségű képviselő-testülete elutasította a város két iskolájának átadását a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak - mondta a város szocialista polgármestere kedden az MTI-nek, hozzátéve, hogy az oktatói létszám megtartását szeretnék biztosítani.

Debrecen, 2012. december 18., kedd (MTI) - Hajdúdorog kormánypárti többségű képviselő-testülete elutasította a város két iskolájának átadását a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak - mondta a város szocialista polgármestere kedden az MTI-nek, hozzátéve, hogy az oktatói létszám megtartását szeretnék biztosítani.Csige Tamás ismertette: a hat fideszes és két független képviselőből álló testület múlt hét keddi rendes, és pénteki rendkívüli ülésén is egyhangúlag elutasította az intézményátadásról szóló megállapodás aláírását.

Kifejtette: az intézményfenntartó központtól azt kérik, hogy a szerződésben vállalja, öt évig nem hajt végre létszámleépítést és nem alakítja át az intézményi struktúrát.

A két általános iskola egyikében művészeti szakoktatás folyik, a másikban pedig fogyatékossággal élő gyerekek is tanulnak. A két iskolában közel száz pedagógus dolgozik.

Csige Tamás elmondta: a intézményfenntartó központ egy olyan kikötést ajánlott nekik, amely szerint kötelesek lennének egyeztetni minden változásról az iskolákat illetően, de a város ennél biztosabb garanciákat akar. Mivel a szerződés megkötésének határideje december 15-én lejárt, december 20-a után az intézményátadási szerződés egyoldalúan, miniszteri rendelettel is életbe léptethető - jegyezte meg.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában