Helyi közélet

2012.12.19. 18:00

Elkezdődött a nagymacsi város-rehabilitáció

Debrecen - Jövő év közepére teljesen megújul a településrész központja.

Debrecen - Jövő év közepére teljesen megújul a településrész központja.A településközponti arculat megteremtése mellett egy olyan közösségi tér kialakítása a cél egy közösségi ház felépítésével, amely megfelelő alapot teremt a lakókörnyezetéért és saját életkörülményeinek javításáért tenni akaró embereknek.

Foglalta össze a településrészen uniós támogatással megvalósuló beruházás lényegét Pajna Zoltán alpolgármester a nagymacsi projektindító szerdai összejövetelen.

A november 26-án aláírt támogatási szerződés szerint az összköltsége 375 millió 578 ezer forint, amiből 303 millió 247 ezer a támogatás, melynek intenzitása 80,74 százalékos, az önrész 72 millió 331 ezer forint.

Több elemből

A szociális város-rehabilitációs projekt keretében megépül egy közösségi ház és sportudvar. A 100 személy befogadására alkalmas földszintes, magastetős kialakítású épület, több funkciót is ellát majd, akadálymentes lesz, és megújuló energiaforrásokat használ. Várhatóan jövő év május 31-re készül el. A Kastélykert és Lomb utcák sarkán a jelenleg elhanyagolt, füves területen parkot alakítanak ki és felújítják az ott található buszfordulót is. A Lomb és az Arató utcák találkozásánál játszótér épül, a buszforduló mellett található üzlet épületét pedig felújítják.

A projekthez kapcsolódóan a beruházásokat kiegészítő kisléptékű programelemek is megvalósulnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában