Helyi közélet

2012.12.22. 12:28

A bohócdoktor varázslata Debrecenben

Debrecen - A három mentőkutya a jó meleg radiátor tövében érdeklődve figyelte, amint az önkéntesek kipakolták a kisteherautóból a mintegy fél tonna ajándékot, amivel a debreceni Fogyatékos Gyermekek Intézetének mintegy százhúsz kis lakóját lepték meg a DEOEC Különleges Orvos- és Mentőcsoport (DEKOM) tagjai, valamint önkéntes segítőik.

Debrecen - A három mentőkutya a jó meleg radiátor tövében érdeklődve figyelte, amint az önkéntesek kipakolták a kisteherautóból a mintegy fél tonna ajándékot, amivel a debreceni Fogyatékos Gyermekek Intézetének mintegy százhúsz kis lakóját lepték meg a DEOEC Különleges Orvos- és Mentőcsoport (DEKOM) tagjai, valamint önkéntes segítőik. Volt ott minden, mi szem-szájnak ingere. Élelmiszer, játék és ruhanemű, utóbbi méret, nem és életkor szerint osztályozva.

 

Nagy segítség

 

Varga Csaba intézményvezető elmondta, hogy 140 középsúlyos értelmi sérült, halmozottan sérült gyermeket gondoznak, illetve 12 gyereket a lakóotthonban látnak el. Hozzátette, nagy segítség ez számukra, hiszen az év vége felé már szűk a büdzsé. A szakember beszélt arról, hogy ezek a sérült gyerekek milyen izgalommal várják a karácsonyt, az itt élők ilyenkor nemcsak a lelküket, hanem az épületet is ünnepi díszbe öltöztetik. Többet ért azonban minden szónál azt látni, hogy a kicsik mennyire élvezték a bohócdoktor, a kutyák és persze a télapó jelenlétét. Ha valamelyikük megijedt a jámbor, ámde nagy testű mentőkutyáktól, jött a bohócdoktor, és csiribú-csiribá, máris elvarázsoltaazonnal a jámbor állatot.

 

Vizsgálnak is

 

Dr. Késmárky András, a DEKOM vezetője elmondta, hogy minden évben Karácsony előtt gyermekotthonokat, a gyereknap környékén pedig nagycsaládosokat keresnek fel az adományaikkal. Fontos, hogy a látogatásukat ezúttal is összekötötték olyan helyszíni orvosi szűrővizsgálatokkal, amelyek segíthetnek feltárni eddig nem ismert betegségeket, kóros elváltozásokat. Mindezt persze játékosan, széles mosollyal az arcukon teszik. HBN-PA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában