Helyi közélet

2012.11.18. 15:23

Marad az óvatosság a tőzsdén

Hajdú-Bihar - Magyarországon a jövő évet is az ideihez hasonló negatív tendencia jellemezheti - így a szakember.

Hajdú-Bihar - Magyarországon a jövő évet is az ideihez hasonló negatív tendencia jellemezheti - így a szakember.„A legutóbbi GDP adatok alapján immár sorban a harmadik negyedévben jellemzi visszaesés a magyar gazdaságot. Mivel európai szinten sem a fogyasztói, sem a vállalati bizalom nem javul, és a nemrég bejelentett kormányintézkedések is tovább szűkíthetik a gazdaság teljesítményét, ez a trend a jövőben is folytatódhat.

Halvány reményre csupán a sokéves visszaesés után növekedni tudó építőipar adhat okot. A recessziós kilátások miatt továbbra is óvatosság indokolt a hazai részvényeket illetően” – nyilatkozta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója. „A legutóbbi, harmadik negyedéves GDP adatok a vártnál nagyobb, ugyanakkor az előző negyedéves eredményekhez képest kisebb mértékű visszaesést mutatnak.

Így zsinórban immár a harmadik negyedéve visszaesés jellemzi a magyar gazdaságot, miközben igazán érzékelhető növekedés utoljára tavaly első negyedévben történt. Egyelőre a további kilátások sem túl biztatók, habár az építőipar teljesítménye egyértelműen pozitívumnak tekinthető, mivel a sokéves visszaesést követően az elmúlt negyedévben növekedni tudott” – mondta el Horváth István. "A hazai visszaesés beleillik abba az európai trendbe, amely szerint enyhe visszaesés jellemzi az uniót, ugyanakkor a jövő évet az ideihez hasonló tendencia jellemezheti” – tette hozzá a szakember.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában