Helyi közélet

2012.11.30. 11:11

Gyöngyösi felszólalása - A Jobbik nem írta alá a debreceni közgyűlés frakcióvezetőinek elítélő nyilatkozatát

Debrecen, 2012. november 30., péntek (MTI) - Közös állásfoglalásban ítélték el a faji, etnikai és vallási alapú megkülönböztetést a debreceni közgyűlés fideszes és szocialista frakcióvezetője; a csütörtöki keltezésű dokumentumot a Jobbik képviselőcsoportjának vezetője nem írta alá.

Debrecen, 2012. november 30., péntek (MTI) - Közös állásfoglalásban ítélték el a faji, etnikai és vallási alapú megkülönböztetést a debreceni közgyűlés fideszes és szocialista frakcióvezetője; a csütörtöki keltezésű dokumentumot a Jobbik képviselőcsoportjának vezetője nem írta alá.A pénteken az MTI-hez is eljuttatott állásfoglalásban a frakcióvezetők elítélnek minden olyan társadalmi vagy politikai megnyilvánulást, felszólalást, cselekedetet, amely faji, etnikai, vallási megkülönböztetésen alapulva gyűlöletet és félelmet kelt.

A Balázs Ákos (Fidesz-KDNP) és Szathmári Károly (MSZP) által aláírt dokumentumban egyben kifejezik, hogy minden törvényes eszközt felhasználnak a békétlenséget szító, a kirekesztést célzó és a közbiztonságba vetett hit rombolására törekvő személyek felelősségre vonására.

A debreceni közgyűlés csütörtöki ülésén nem vett részt Ágoston Tibor, a Jobbik frakcióvezetője, erre hivatkozva pedig párttársai nem írták alá a dokumentumot.

Kulcsár Gergely, a Jobbik Hajdú-Bihar megyei elnöke pénteken az MTI érdeklődésére az állásfoglalást politikai provokációnak nevezte, pártja álláspontjáról pedig későbbre ígért írásos tájékoztatást.

Az állásfoglaláshoz csatlakoztak a közgyűlésben frakcióval nem rendelkező civil szervezetek képviselői is, akik közül a DISZ Kulturális- és Sportegyesület két képviselője sárga csillaggal a zakóján jelent meg az ülésen.

MTI

A Jobbik debreceni frakciójának közleménye

A Jobbik Magyarországért Mozgalom debreceni frakciója a leghatározottabban visszautasít minden olyan szándékot, amely arra irányul, hogy az országosan megnyilvánuló tendencia kapcsán valamennyi jobbikos képviselőt antiszemitaként és rasszistaként állítson a közvélemény elé. Ezért nem ül fel a provokációnak és nem írja alá a debreceni Fidesz és MSZP összeborulásából született nyilatkozatot.

Emellett szeretnénk, ha már véget érne ez a mesterségesen gerjesztett tömeghisztéria! Ugyanis Gyöngyösi Márton sajtótájékoztatója után nyilvánvaló és egyértelmű lehet mindenki számára, hogy nem volt szó faji alapon történő listázásról, hanem csak az izraeli–magyar kettős állampolgársággal rendelkező képviselőkről érdeklődött a képviselő úr, mivel ezek a személyek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek hazánk számára! Mivel Gyöngyösi Márton bocsánatot kért a félreérthető fogalmazás miatt, az ügyet lezártnak tekintjük.

A megfelelési kényszer szülte erőltetett elhatárolódás és hisztériakampány helyett a Jobbik Debrecenben is az emberek valós problémáival akar és fog foglalkozni a jövőben is!

A Jobbik debreceni frakciója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában