Helyi közélet

2012.11.16. 11:57

Dr. Kövér László Nyíradonyban

Nyíradony - Az élet minden területére kiterjedő törvényeket hoztunk - mondta a politikus.

Nyíradony - Az élet minden területére kiterjedő törvényeket hoztunk - mondta a politikus.A rendszerváltozás óta maradtak elvarratlan szálak, a változás kikerülhetetlenné vált - mondta Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz választmányának elnöke országjáró körútjának nyíradonyi állomásán.

 

Több, mint 460 törvényt hoztak eddig, mi indokolta?

KL: Nem Guiness-rekordot akartunk ezzel felállítani, kényszer szülte. 2010-ben válságba jutott az ország, aminek egyetlen pozitívuma, hogy „jótékony kényszerként” működve kikerülhetetlenné tette azokat a változásokat, amelyek 1990 környékén is kellettek volna.

 

Azóta eltelt 20 év, egy korszak, milyen változásokra gondol?

KL: Folyamatos korrekcióval megelőzhető lett volna a gazdasági-társadalmi válság. 1990-ben nem néztünk szembe bizonyos dolgokkal, nem épült le a volt kádárista rendszer bürokráciája, egy példa: a tanügy irányítása kikerült az állam kezéből. Olyan kompromisszum volt a renszerváltozás, aminek ma sok értelemben isszuk a levét, utólag fájdalmasabb rendet tenni. Ezt értékelhetjük kudarcnak.

 

Munkájában mit tart a legnagyobb sikernek?

KL: Maga az Alaptörnény is amolyan „elvarratlan szál” volt, és arra vagyok büszke, hogy hozzá mertünk nyúlni efféle, nemcsak népszerű dolgokhoz.

 

A hajdú-bihari országgyűlési képviselők munkáját hogyan értékeli?

KL: Az, hogy itt vagyok, nem véletlen, és az sem, hogy ennyi fideszes képviselő kapott bizalmat a helyiektől.

Személyes visszajelzéseik egy-egy döntésünk fogadtatásáról segíti a munkánkat, ezért veszteség lesz, ha képviselő-polgármesterek kerülnek válaszút elé. Ez szerencsére személyes döntésük lesz, melyik hivatást választják.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában