Helyi közélet

2012.10.25. 14:03

Új egészségügyi központot adtak át Debrecenben

Debrecen, 2012. október 25., csütörtök (MTI) - Több orvosi és védőnői körzet rendelőjének és egy kisebb labornak ad otthont a Debrecenben csütörtökön átadott, 87 millió forintból kialakított új egészségügyi központ.

Debrecen, 2012. október 25., csütörtök (MTI) - Több orvosi és védőnői körzet rendelőjének és egy kisebb labornak ad otthont a Debrecenben csütörtökön átadott, 87 millió forintból kialakított új egészségügyi központ.Az önkormányzati tulajdonú, korábban iskolaként használt épület felújítására 79 millió forint uniós támogatást nyert el a város - ismertette az avatón Pajna Zoltán (Fidesz) alpolgármester. Mint mondta, a 384 négyzetméteres korszerű központnak köszönhetően 11 ezer ember ellátását végezhetik megfelelő körülmények között. A Faraktár utcai épületben két felnőtt- és négy gyermekorvosi körzet rendelője kapott helyet, továbbá nyolc védőnő is ott fog dolgozni. A projekt részeként négymillió forintból eszközöket is beszereztek, így bizonyos alapvizsgálatok is helyben elvégezhetők. A felújítás során akadálymentesítették az épületet. Pajna Zoltán elmondta: az önkormányzat az uniós támogatás fejében vállalta, hogy az orvosok térítésmentesen használhatják az ingatlant.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában