Helyi közélet

2012.10.04. 10:00

Őszi vásár: az Aranybikát is olcsóbban adják

Debrecen - Ha akad, aki nagyobb kiadásra szánná el magát, esetleg érdekli a szállodabiznisz, annak érdemes az Aranybika felé kacsintgatni. Szeptember végén ugyanis megjelent a 12. (és nem a 13.!) nyilvános pályázat a Cégközlönyben, mely hosszú idő után (2011 november) először tartalmazott új árat.

Debrecen - Ha akad, aki nagyobb kiadásra szánná el magát, esetleg érdekli a szállodabiznisz, annak érdemes az Aranybika felé kacsintgatni. Szeptember végén ugyanis megjelent a 12. (és nem a 13.!) nyilvános pályázat a Cégközlönyben, mely hosszú idő után (2011 november) először tartalmazott új árat.A felszámolóbiztos ezúttal nettó 100 millió forinttal csökkentette az ingatlan értékét, így a Debrecen főterén álló szálloda jelenleg nettó 1,25 milliárdért, a hozzátartozó tulajdoni hányad szintén olcsóbban 6 millió forintért, a működtetéshez tartozó eszközök, illetve a szállodával "járó" művészeti alkotások változatlan 30-30 millió forintos áron eladók. Buga Imre lapunknak csütörtökön úgy fogalmazott, az október 15-én záruló hirdetményre eddig több érdeklődő is jelentkezett, ám az, hogy akad-e végre komoly vevő, majd csak a hónap végén, a pályázatok felbontása után derül ki.

Továbbra is letétben

Augusztusban a Napló írt először arról is, hogy a felszámolást végző Kelet-Holding GT Zrt. vezérigazgatója a felszámolás két évének letelte után, idén augusztusban nem záró, csak közbenső mérleget nyújtott be a megyei bíróságra. Buga Imre ezzel kapcsolatban elmondta, egyelőre még nem kapott visszajelzést, de vélelmezi, hogy elfogadták a mérleget, s így tovább folytatódhat a felszámolás. – Ha másképp lenne, arról már kapott volna jelzést – jegyezte meg. Kérdésünkre arról is beszélt, az elbocsátott dolgozók után felmerülő költségek miatt nőtt a Cívis Hotels Zrt. hitelállománya.

– Tavaly 3,4 milliárd forint volt, a mostani közbenső mérleg szerint azonban már 3,5 milliárd – tudatta. Ezt valamivel mérsékelhetné, ha rendeződne a korábban értékesített Kálvin téri Best Western ügye. A 340 millió forintos vételárból lehetne ugyanis hitelezői igényeket kielégíteni, ám az ügyvédi letétben van, mivel még mindig nem tudták bejegyeztetni a tulajdonjogot. Ennek akadálya az a többszáz széljegy, mely 2001 óta gyűlt össze a hotel tulajdoni lapján. HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában