Helyi közélet

2012.10.30. 10:12

Nézőpont: Feliratkozás jogainkra

<em>Alaptörvényt módosított és ezzel „kőbe véste” a parlamenti kétharmad a választás új rendszerét, miszerint regisztrálni kell ahhoz, hogy élhessünk egyik alapvető állampolgári jogunkkal.</em> <strong><a href="mailto:[email protected]" target="_blank">Kovács Zsolt jegyzete.</a></strong>

Alaptörvényt módosított és ezzel „kőbe véste” a parlamenti kétharmad a választás új rendszerét, miszerint regisztrálni kell ahhoz, hogy élhessünk egyik alapvető állampolgári jogunkkal. Kovács Zsolt jegyzete.Olyan ez, mintha a választás jogát elvennék tőlem és nekem tennem, azaz regisztrálnom kell azért, hogy visszakapjam. Mert ha nem teszek a visszavételéért, tehát nem regisztrálok akkor, ott és olyan módon, ahogyan azt országunk jelenlegi vezetői meghatározzák, nem élhetek alapvető állampolgári jogommal. Ergo, nem választhatok ha eljön az ideje.

De miért is kell nekünk regisztrálni? Kósa Lajos, a vezető kormánypárt ügyvezető alelnöke a maga konzervatív-liberális szemléletével eképpen indokol: véget kell vetni a paternalista választásoknak, ahol az állam készíti el a választói névjegyzéket egy rosszul működő nyilvántartás alapján, ezért adják vissza a szavazók önrendelkezési jogát a feliratkozással. Hozzáteszi még, hogy a regisztráció ellenére szerinte a korábbiaknál többen vesznek majd részt a választásokon.

Ebben egyetértek Kósával! Ismerve a pártpreferenciák tendenciáját, 2014-re lesz itt olyan választási kedv és hajlandóság, hogy nem csak a külföld, de a honi politikusok jelentős része is meglepődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában