Helyi közélet

2012.10.03. 17:33

Nagy székfoglaló a Nagyállomásnál - kinek jut hely?

Debrecen - Megfáradt utazók, cekkeres nagymamák, kisgyermekes anyák várják álldogálva a buszt.

Debrecen - Megfáradt utazók, cekkeres nagymamák, kisgyermekes anyák várják álldogálva a buszt.Naponta akár tízezer ember is megfordul a Nagyállomás előtti három buszmegállóban, ahonnan összesen huszonkéntféle járat közlekedik.

A nagy forgalom ellenére azonban mindösszesen 15 ülőhely van a várakozóknak. Ezt az olvasóink átlal is többször jelzett problémát már korábban felvetettük az önkormányzatnak, ám azóta sem változott jelentősen a helyzet. Most ismét megkérdeztük, szándékukban áll-e ezen az arányon javítani.

Egy helyen bővítettek

Gábor Zsombor osztályvezető ezzel kapcsolatban azt a tájékoztatást adta, hogy a polgármesteri hivatal a lehetőségeihez képest biztosítja a buszmegállókban az ülőhelyket. „Ebben az évben már bővítettük az ülőhelyek számát az egyik megállóban” – tette hozzá. Megjegyezte, sajnálatos módon hétről-hétre padrongálásokkal találkoznak. A megrongált ülőhelyeket a Dehusz Kft. közmunkásaival állíttatják helyre. – Reményeink szerint a jövőben lesz lehetőség az ülőhelyek, valamint a fedett utasvárók számának gyarapítására – olvashattuk a városüzemeltetési osztályvezető válaszát, melyben konkrétumokról (hol, mikor, mennyit és miből?) nem ír.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában