Helyi közélet

2012.10.09. 12:21

Erőszakos nemi közösülés a Püspökladányi Városi Bíróság előtt

Ma délután határozatot hirdet a Püspökladányi Városi Bíróság, egy középsúlyos értelmi fogyatékos kislány sérelmére, a nevelésére kötelezett édesapja által elkövetett erőszakos nemi közösülés bűntette ügyében.

Ma délután határozatot hirdet a Püspökladányi Városi Bíróság, egy középsúlyos értelmi fogyatékos kislány sérelmére, a nevelésére kötelezett édesapja által elkövetett erőszakos nemi közösülés bűntette ügyében.A bűncselekmény 2011. márciusában történt Bárándon.

A vádirati tényállás szerint D. István I. rendű vádlott (54) 2011. március 4-én a kislány szobájába ment és felszólította hogy vetkőzzön le. Az alsóneműt leszámítva a középsúlyos értelmiségi fogyatékos kislány (a cselekmény idején 17 éves volt) - aki egyébként speciális iskolába is jár - eleget tett a kérésnek. A vádlott levette róla, lefektette és közösült vele, ami a kislánynak fájdalommal és vérzéssel járt. A lány intelligencia szintje a közepes fokú gyengeelméjűség alsó szintjén áll, így a cselekmény jelentőségét, következményeit képtelen felismerni, és akaratnyilvánításra sem képes. Az apa ezt használta ki.

Az ügy II. rendű vádlottja Dné T. Rita, az anya ellen kiskorú veszélyeztetése a vád, mint utóbb ugyanis kiderült, 2010. nyarán napközben házuk egyik szobájában pornográf filmet néztek gyermekeikkel együtt.

A bárándi gyámhatóság a 3 gyermeket (19, 9, 3 évesek) nevelőszülőknél helyezte el, a vádlottak szülői felügyeleti joga 2011. 03.010-től szünetel.

A határozatról ma délután részletesen beszámolunk!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában