Helyi közélet

2012.10.12. 15:46

Brutális verés egy debreceni diszkónál - Egy percig sem örülhettek a szabadulásnak

Debrecen - Felfüggesztették a vesztegetésssel meggyanúsított rendőr alezredes munkaviszonyát.

Debrecen - Felfüggesztették a vesztegetésssel meggyanúsított rendőr alezredes munkaviszonyát.

Október 8-án, hétfőn szabadult volna június óta tartó előzetes letartóztatásából az a két férfi, akiket a debreceni rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetőjével, K. Gyulával azonos ügyben vettek őrizetbe a Központi Nyomozó Ügyészség munkatársai. A budapesti H. Imrét (36) és a debreceni I. Andrást (44) még egy május 27-re virradóan, a debreceni Home diszkónál elkövetett bántalmazás miatt tartóztatták le, ugyanis a Nemzeti Nyomozó Iroda gyanúja szerint ők vertek össze egy debreceni férfit, amikor az szóvá tette, hogy cigány származása miatt nem engedik be a szórakozóhelyre. A két férfi ellen súlyos testi sértés és közösség tagja elleni erőszak miatt folyik büntetőeljárás.

Információk kellett nekik

A fővárosi „diszkókirály”, V. László debreceni érdekeltségeit gondozó H. Imre és I. András azonban egy percig sem örülhetett a hétfői szabadulásnak, hiszen azonnal újra kattant rajtuk a bilincs: ezúttal a K. Gyula megvesztegetése miatt indult eljárásból fakadóan. Míg K. Gyula esetében a nyomozó ügyészek az őrizet ideje alatt elvégezték a szükséges nyomozati cselekményeket, így nem tartották szükségesnek a letartóztatását, addig a másik két férfi esetében igen (szökés, elrejtőzés veszélye, bűnismétlés, a büntetőeljárás sikerének meghiúsítása), s a bíróság el is rendelte azt. A páros – értesültünk – K. Gyula megvesztegetésével bizonyos személyek adataihoz, fotóihoz is szeretett volna hozzáférni.

HBN

Korábban írtuk:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában