Helyi közélet

2012.10.31. 14:45

2-es villamos - Az épülő pályán törte lábát

Debrecen - A kivitelező rendelkezik balesetre szóló biztosítással.

Debrecen - A kivitelező rendelkezik balesetre szóló biztosítással.Bokatörést szenvedett Donkó Jenőné október 23-án a Dózsa György utcai buszmegállónál, amikor a 2-es villamos épülő pályája és a megálló közötti árokba lépett. Férjével készült buszra szállni, aki szintén elesett, ő azonban nagyobb baj nélkül úszta meg a kis balestetet. Még eljutottak az asszony fiához, onnan azonban a kórházba kellett menniük, ahonnan Donkó Jenőné begipszelt lábbal távozott. A 60 évesnél idősebb nő a törés miatt gyógyszert is kénytelen szedni.

– Mindketten látássérültek vagyunk – mondta az eset elmesélése után Donkó Jenő, magyarázva, milyen nehézségekbe ütközik számukra a mindennapi közlekedés. – Kártérítést akarunk kérni a történtek miatt. Ez ügyben az önkormányzathoz fordultam, ahonnan átirányítottak az építtetőkhöz. A Tóth T.D. Kft-nél pedig ígéretet kaptam a kártérítésre – mondta Donkó Jenő, megjegyezve, hogy mindenütt maximális segítőkészséget tapasztalt.

Biztosítás van

– Természetesen kártérítést fizetünk a panaszosnak – szögezte le elöljáróban Tóth Tibor, a Tóth T.D. Kft. ügyvezetője. – Most a biztosítóval egyeztetünk, ők mondják meg, milyen orvosi vagy egyéb iratokra van szükség, ezután indulhat meg az eljárás.

– Amennyiben valaki azzal fordul hozzánk, hogy a 2-es villamos építkezésének vonalán baleset érte és elfogadjuk, kártérítési igényét biztosításunk terhére rendezzük. Bízunk az emberek tisztességében, hogy ezzel nem fognak visszaélni – jegyezte meg Tóth Tibor, hozzátéve, hogy a debreceni építkezésen ez az első baleseti jelzés a lakosok részéről.

Azt is elmondta, hogy a konzorcium szerződése szerint kötelező volt ilyen jellegű biztosítást is kötniük, ez fedezi az esetleges hasonló balesetek kártalanítási költségét. Érdekességéként megemlítette, korábban, más városban előfordult, hogy nem a balesetet szenvedett ember, hanem az őt ellátó kórház jelzése alapján a társadalombiztosítási igazgatóság fordult a Tóth T.D. Kft-hez, és a másfél évig tartó hivatali eljárás végén akkor is kifizették a kártérítést annak, akit megilletett.

HBN-SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában