Helyi közélet

2012.09.26. 10:38

Tovább bővítik a debreceni sétálóövezetet

Debrecen - Az udvarok mindegyike díszburkolatot, új növényzetet, világítást és utcabútorokat kap.

Debrecen - Az udvarok mindegyike díszburkolatot, új növényzetet, világítást és utcabútorokat kap.A városközpont fejlesztése érdekében a Cívis Ház Zrt. egy olyan programot indított, amelyben a Piac utcából nyíló kapualjakat felújítja és azokat a sétálóövezetbe bevonja – tájékoztatta lapunkat Kováts Ákos vezérigazgató, akitől azt is megtudtuk első lépésben a parkolóikhoz vezető udvarokat újítják fel. – Ezek közül az első a Kossuth utcából a Gambrinus köz tömbbelsőbe vezető ikerkapu, majd a Puskás Fotó udvara következik és még az idén tervbe van véve a régi Kertmozi udvara – tudatta a Cívis Ház vezetője.

Úgy fogalmazott, a felújítások illeszkednek abba az elképzelésbe, miszerint a sétálóövezet oldalirányban is tágulni fog. A változással a Városközpont-parkolókból a belváros ezentúl díszburkolaton keresztül érhető majd el. – Egy-egy kapualj felújítása körülbelül két hónapig tart, tehát a burkolások az idén elkészülnek. Az udvarok felújítási költsége egyenként mintegy 10 millió forint. A munkákat nyílt pályáztatás után nyerhetik el a kivitelezők – tudtuk meg Kováts Ákostól.

HBN | Fotó: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában