Helyi közélet

2012.09.07. 11:47

Tizedjére szekerezik a városnapon

Nádudvar - Molnár Sándor még legényemberként lovagolt az 1959-es, utolsó szüreti felvonuláson.

Nádudvar - Molnár Sándor még legényemberként lovagolt az 1959-es, utolsó szüreti felvonuláson.1960-tól a téeszesítéstől, viszont megszűnt az effajta szórakozási lehetősség. Ezért örült, hogy 40 évvel később a nádudvari fiatalok egy csoportja, Kiss Csaba vezetésével próbálták újraéleszteni a hagyományt, s szekeres felvonulást szerveztek.

Később ez a szekerezés már a városnappal együtt került megrendezésre. A 76 éves Molnár Sándor büszke rá, hogy eddig mindegyiken részt tudott venni. Így lesz ez az idei összejövetelen is szeptember 15-én, mely a Nádudvar Napja 2012 - X. jubileumi városnap a hagyományok jegyében címet viseli, s valójában az előző napi citeratalálkozóval veszi kezdetét.

Sanyi bácsi a másik többezres nézősereget megmozgató helyi rendezvény a Nádudvari Pásztornap bölcsőjénél is ott volt, a mai napon aktívan kiveszi a részét a munkából. Sok száz gyermeket és felnőttel ismertette már meg a település nevezetességeit, s csendesebb utcáit egyaránt. Szekerét fáradtságos munkával fedetté, sőt esőtől védetté varázsolta, hogy az utazó vendégnek minél nagyobb legyen a komfortérzete.

Debrecenbe is hívták már többször is. Nem is akárhová: fogatával az agráregyetem sárgulási felvonulásain hajtott számos alkalommal. Ott mindig megbecsülték munkáját. Sokéves munkáját hivatalosan is elismerték a szervezők. A díját nagy örömmel vette át 2006-ban a Nagytemplom előtti téren.

Így, a nyolcvanhoz közeledve, érzi, hogy már fogytán van az ereje, s a gyeplőt előbb-utóbb át kell adnia másnak, de míg ereje engedi, szívesen segíti a nádudvari rendezvényeket.

HBN-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában