Helyi közélet

2012.09.19. 18:00

Rendhagyó énekóra Hajdúnánáson

Hajdúnánás - "A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő...semmi mással nem pótolható...." Mondta annak idején Kodály Zoltán.

Hajdúnánás - "A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő...semmi mással nem pótolható...." Mondta annak idején Kodály Zoltán.

A világszerte híres és ismert Muzsikás együttes tagjai is hasonlóképpen vélekednek erről. Rendhagyó énekóra programjuk 2005 óta több, mint 400 iskolába, 90 ezer kis és középiskolai diákhoz jutott már el. Az idén a Mol támogatásával és saját erőből 60 iskolát és kb 13 ezer diákot látogatnak meg szeptember eleje óta folytatódott programjuk során. Szeptember 19-én Hajdúnánásra is eljutottak a Bocskai iskola alsós kisdiákjaihoz, akik nagy szeretettel és még nagyobb várakozással fogadták őket. Az együttes tagjai olyan rendhagyó énekórát tartottak számukra, ahol bemutatták hangszereiket, azok hangját, melyek a gyerekeket az élő népzene világába röpítették.

A közös éneklést, a hangos csujogatást óriási lelkesedéssel fogadta a közönség a Polgári úti intézmény tornatermében, akik a rendezvény végén még egy ajándék könyvjelzőt is átvehettek az együttes tagjaitól.

A Rendhagyó énekóra program segítségével olyan ismeretekhez juthattak a gyerekek, mely szinte észrevétlenül szállt bele a fejükbe, a muzsika /Muzsikás- hangjaival és kedves előadásával.

HBN - Fekete Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában