Helyi közélet

2012.09.17. 00:28

Nyereséget hozott a növekvő dinamika Hajdú-Biharban

Debrecen - Javuló hatékonyság, növekvő lakossági hitelezés, stabil betétállomány jellemezte a takarékszövetkezeti integrációt.

Debrecen - Javuló hatékonyság, növekvő lakossági hitelezés, stabil betétállomány jellemezte a takarékszövetkezeti integrációt.Az első félévben 1746,1 milliárd forint volt a Takarékszövetkezeti Integrációhoz tartozó hitelintézetek mérlegfőösszege a június elsejétől taggá vált TakarékBankkal együtt számolva. A TakarékBank belépésével az integráció tagjainak száma 106 lett. Miközben a bankpiacot jelentősen csökkenő hitelállomány és zsugorodó kamateredmény jellemzi, az integrált takarékok az első félévben jól vizsgáztak aktivitásból.

Ennek eredményeképpen az összesített hitel/betét mutató 59,3 százalékra nőtt, jócskán meghaladva az egy évvel korábbi 56,1 százalékot. ”A takarékok kedvező teljesítményében meghatározó részük volt a devizahitelek kiváltásához nyújtott forintkölcsönöknek, s a folyamatban legaktívabban hitelintézetek a növekvő kamateredménynek köszönhetően javították jövedelemtermelő képességüket is” – mondta Varga Antal, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség ügyvezetője.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában