Helyi közélet

2012.09.16. 11:47

Nő a nyomás a dolgozókon Magyarországon

Debrecen - A stressz kiváltó okai között az élen olyan okok állnak, mint a személyes anyagi helyzet, az ügyfelek és a munka.

Debrecen - A stressz kiváltó okai között az élen olyan okok állnak, mint a személyes anyagi helyzet, az ügyfelek és a munka.A magyar munkavállalók egyre erősebb stressz alatt állnak – derül ki a Regus legutóbbi felméréséből. A világszerte több mint 16 ezer munkavállaló részvételével végzett felmérés kimutatta: a magyar dolgozók 56 százaléka érzi úgy, hogy stressz-szintje nőtt az elmúlt év során. A felmérés a lehetséges megoldásokat is mérlegelve arra az eredményre jutott, hogy a magyar válaszadók 47 százaléka a rugalmas munkavégzést is a stresszcsökkentés egyik módszerének tartja.

A növekvő stressz fő okai 53 százalékban a személyes anyagi helyzet, 49 százalékban az ügyfelek és 44 százalékban a munkahelyi feladatok, tehát a magánéleti kérdések kevésbé játszanak szerepet. A stressz megelőzése akár költséghatékony is lehet, hiszen a dolgozók 47 százaléka szerint a rugalmas munkavégzés olcsóbb, mint a fix helyen és időben végzett munka, 80 százalékuk szerint fokozza a hatékonyságot, 53 százalékuk szerint pedig családbarát megoldás. A kis- és középvállalatok munkatársainak 42 százaléka aggodalmaskodik az ügyfelek miatt, míg a nagyvállalatok dolgozóinak körében ez az arány 27 százalék. Ugyanakkor a nagyvállalatoknál kétszer annyian bosszankodnak a vezetőség miatt, mint a kisebb cégeknél. Globális viszonylatban a stressz-szint legnagyobb mértékű növekedése Kínában volt tapasztalható. A munkával kapcsolatos stressz szintje különösen magas volt Mexikóban, Kínában, Kanadában és Japánban. Christoph Volni, a Regus magyarországi vezetője szerint a munkatársaikkal valóban törődő vállalatok számára elengedhetetlen, hogy elemezzék a szervezetben jelen levő stressz szintjét és szükség esetén megoldást keressenek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában