Helyi közélet

2012.09.19. 08:16

Jegyzet: Válassz okosan!

Előzetes regisztrációhoz kötnék a jövőben a választásokon való részvételt. Ennek fontos indoka (legalábbis az ötletgazdák szerint), hogy tudatosan szavazzon a polgár: bal lábbal felkelve, hirtelen felindulásból, vagy egy tányér levesért ne döntsön az ország ügyeiben! <a href="mailto:[email protected]" target="_blank">Szőke Tímea jegyzete.</a>

Előzetes regisztrációhoz kötnék a jövőben a választásokon való részvételt. Ennek fontos indoka (legalábbis az ötletgazdák szerint), hogy tudatosan szavazzon a polgár: bal lábbal felkelve, hirtelen felindulásból, vagy egy tányér levesért ne döntsön az ország ügyeiben! Szőke Tímea jegyzete.

Megszűnnek az ajánlószelvények, helyettük kétszáz aláírást kell majd összegyűjteni a képviselő-jelöltséghez - szintén a tervek szerint. Ennyit a tágabb rokonságban össze lehet szedni, sőt, a falu bolondja is képes rá, ha esténként a kocsma előtt várakozva, az onnan kilépők kezébe nyomja a tollat.

A két újítást egymás mellé téve úgy is mondhatnánk, hogy bohócok nem szavazhatnak, de rájuk voksolni lehet.

Igaz, a kopogtatócédulák rendszere sem védte meg a magyar politikai életet a parlamenti „paprikajancsiktól” – ahogyan arra Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke az egyik tévéműsorban rámutatott. Eltekintve attól, hogy nem volt elegáns az egykori koalíciós partner miniszterét ide citálni, amikor az ellenoldal is bővelkedik példaanyagban, igaza van.

S így érthetővé válik a tervezett törvénymódosítás: az a cél, hogy ha már egy csomó futóbolond (is) tolong a jelöltek listáján, okosan válasszunk, jobb esetben helyettük, rosszabb esetben közülük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában