Helyi közélet

2012.09.14. 11:52

Játékpisztollyal raboltak Vámospércsen, alig egy nap alatt elkapták őket

Vámospércs - Játékpisztolyt fogott a Patika utcai élelmiszerbolt két alkalmazottjára szerda délután egy csuklyás férfi a napi bevételt követelve.

Vámospércs - Játékpisztolyt fogott a Patika utcai élelmiszerbolt két alkalmazottjára szerda délután egy csuklyás férfi a napi bevételt követelve.

A vámospércsi bolt eladói vonakodtak eleget tenni a támadó felszólításának, de amikor a fiatalember erőteljesen megismételte, odaadták neki a kasszában lévő pénzt – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Kovács László, a megyei rendőr-főkapitányság. A zsákmány nagyobb részét sikerült előkeríteni, a pénzt a támadással gyanúsítható 24 éves nyíregyházi férfi élettársánál foglalták le.

Elszelelt

J. Tamás csuklyát húzva, délután fél négy előtt fenyegette meg a biztonsági kamerával felszerelt üzlet két alkalmazottját, majd futva távozott.

A rendőrök a sikeres adatgyűjtésnek és más nyomozati cselekményeknek köszönhetően valamivel több mint egy nap múlva már elfogták és előállították a bűncselekménnyel gyanúsítható fiatalembert, aki feltáró jellegű beismerő vallomást tett. Kiderült, hogy egy bagaméri barátja személyében társa is volt a rablásban, igaz, a munkanélküli, már büntetett V. Norbert egyelőre tagadja a bűnrészességet (vele szemben jelenleg egy másik büntetőeljárás is zajlik, méghozzá személyi szabadság megsértése miatt). A rendőrségnek azonban elég bizonyítéka volt V. Norbert ellen, hogy őrizetbe vegyék és kezdeményezzék mindkettőjük előzetes letartóztatását.

Játékkal engedték ki a gőzt

Kovács László a nyomozás érdekére tekintettel nem kívánt válaszolni arra, hogy a bagaméri férfi milyen szerepet játszhatott az ügyben. Az alezredes továbbá úgy nyilatkozott, hogy vizsgálják, összefüggésbe hozható-e a két gyanúsított más Debrecenben és környékén elkövetett hasonló bűncselekménnyel.

Úgy tudjuk, a két barát egyebek mellett játékgépezéssel ünnepelte az akkor még sikeresnek hitt rablást, ezért hiányzik a zsákmány egy része.

HBN-RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában