Helyi közélet

2012.09.06. 10:52

Debreceni Ítélőtábla - Szexuális terror a borsodi családban?

Debrecen - A kiskorú sértettekre tekintettel zárt ülésen folytatódott a „szexuális terror” ügye.

Debrecen - A kiskorú sértettekre tekintettel zárt ülésen folytatódott a „szexuális terror” ügye.További bizonyítási eljárások szükségességéről határozott, s november 8-ra napolta el a következő ülést dr. Balla Lajos, a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla tanácsvezetője annak a borsodi házaspárnak, valamint a férfi édesapjának az ügyében, akiket a Miskolci Törvényszék idén márciusban szemérem elleni erőszakban talált bűnösnek, és súlyos fegyházbüntetéssel sújtott.

Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint a sértettek a házaspár gyermekei voltak; a tényállás szerint a kisfiúknak – akik közül a legidősebb is csak 7 éves volt a bűncselekmények kezdetekor - 2005-től két éven át részt kellett venni aberrált szüleik szexuális játékaiban (például levetkőzve nézni a közösülésüket), és vallomásaik alapján apjuk és nagyapjuk is megpróbálkozott a megerőszakolásukkal.

Az ügy tavaly ősszel már megjárta a Debreceni Ítélőtáblát, Balla Lajos tanácsa akkor hatályon kívül helyezte az elsőfokú határozat, mondván, a bíróság igyekezett „szélesívű és nagyterjedelmű” bizonyítást végezni, de lényegi kérdésekre nem tért ki. Ezt követően az ügyet újratárgyalta a Miskolci Törvényszék, és ismét bűnösnek találta a vádlottakat.

HBN-RaL

 

Korábban az ügyről:

 

A Debreceni Ítélőtábla csütörtöki végzésével hatályon kívül helyezte a Borsod megyei bíróság májusi első fokon kiszabott ítéletét abban a büntetőperben, mely során folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszakkal vádoltak meg egy borsodi szülőpárost és a nagypapát. 

A debreceni táblabíróságon a gyermekeikkel szexuálisan is erőszakoskodó szülők és nagypapa ügye. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában