Helyi közélet

2012.09.24. 10:44

Az informatikai és nyelvi képzése miatt választotta partnerének

Best in Class minősítést kapott a Debreceni Egyetem a Deutsche Telekom-tól. A vállalat kétévente értékeli a cégcsoport nemzetközi egyetemi együttműködéseit. Idén az IT Services Hungary (ITSH) kapcsolatait is megvizsgálva döntött a cég, hogy a kiváló együttműködés elismeréseként a kitüntető címet 650 partneregyeteme közül elsőként a Debreceni Egyetemnek ítéli oda.

Best in Class minősítést kapott a Debreceni Egyetem a Deutsche Telekom-tól. A vállalat kétévente értékeli a cégcsoport nemzetközi egyetemi együttműködéseit. Idén az IT Services Hungary (ITSH) kapcsolatait is megvizsgálva döntött a cég, hogy a kiváló együttműködés elismeréseként a kitüntető címet 650 partneregyeteme közül elsőként a Debreceni Egyetemnek ítéli oda.A díjat Dr. Ingo Dahm, a Deutsche Telekom Nemzetközi Akadémiai Kapcsolatok vezetője adta át Prof. Dr. Páles Zsoltnak, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettesének és Prof. Dr. Terdik Györgynek, az Informatikai Kar dékánjának. A döntés átfogó kutatásra és statisztikai adatok elemzésére épül, amely megvizsgálja – a többi között - az intézményben kifejlesztett szabadalmak mennyiségét, a vállalatnál szakmai gyakorlatot végző, illetve munkát vállaló diákok számát, a cég alkalmazottai közül az egyetemen tanulók arányát.

A tudományos partner

- A Debreceni Egyetem olyan tudományos partner, amely az ITSH számára megfelelően képzett szakmai utánpótlást biztosít a megfelelő számban. Ebben a szegmensben - összehasonlítva a többi oktatási kapcsolattal - a Debreceni Egyetem bizonyult a leghatékonyabbnak - hangsúlyozta Ingo Dahm.

- Az egyetemen arra törekszünk, hogy olyan szakembereket képezzünk, akik biztos tudással felvértezve, minden tekintetben felkészülten, versenyképes diplomával lépnek ki a regionális, az országos vagy akár a nemzetközi munkaerőpiacra - fogalmazott Prof. Dr. Fábián István rektor.

Az IT Services Hungary oktatási színvonala, kiemelten az informatikai és nyelvi képzése miatt választotta partnerének a Debreceni Egyetem Informatikai Karát még 2007-ben. A közös szakmai munka eredményeként 2009 szeptemberében két informatikai specializáció indult, amelyek lehetőséget nyújtanak a nyelvismerettel rendelkező, nem informatika szakos hallgatók speciális informatika képzésére. 2011-ben létrejött az Infokommunikációs Rendszerek Üzemeltetése Kihelyezett Tanszék, amely megteremti azokat a feltételeket, amelyek összehangolják a kutatást és az oktatást a piacképes tudással. Kiemelt célja a mérnökinformatikus, programtervező informatikus és gazdaságinformatikus szakos hallgatók képzési színvonalának emelése, valamint a gyakorlati oktatás, a gyakorlat oldaláról elvárt alapvető kompetenciák fejlesztése.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában