Helyi közélet

2012.08.14. 07:24

Visszaszámlálás indul! Néhány nap, és Debrecen virágba borul

Debrecen - A Debreceni Virágkarnevál 1966 óta köszönti ezzel a színpompás kavalkáddal Szent Istvánt és az új kenyér ünnepét.

Debrecen - A Debreceni Virágkarnevál 1966 óta köszönti ezzel a színpompás kavalkáddal Szent Istvánt és az új kenyér ünnepét.

A város legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvénye minden évben százezreket vonz a régióba. 2009-ben a 40. évfordulóját ünneplő karnevál a közönségsiker mellett rangos szakmai elismerést is kapott: kiérdemelte a Magyar Fesztivál Szövetség tagjaként a Kiváló Minősítésű Fesztivál címet. Reményeink szerint az idei, 43. Debreceni Virágkarnevál is egy életre szóló élményt nyújt a sok százezer érdeklődőnek. Minden kedves Hajdú-bihari Napló-olvasó találkozhat a Virágkarnevál részletes műsorfüzetével. A rendkívül változatos és gazdag palettáról – a teljesség igénye nélkül – kedvcsinálóként néhány eseményre hívjuk fel a figyelmet.

Augusztus 17-én este 8 órától a Kossuth téren a temperamentumé lesz a főszerep. Szentpéteri Csilla, zongoraművész és együttese, illetve a DuDance Latin Táncformáció „Temperamento” címmel nagyszabású, látványos, szórakoztató zenei-táncos showműsorral készül Debrecenbe. Legendás cseh mozifilmek, autentikus ételek és kézműves sörök.

A virágkarneváli hét egyik új rendezvénye lesz augusztus 16–20. között a Nagyerdőn, a Békás-tó partján a Hazai és Cseh Kézműves Sörök Fesztiválja. Augusztus 19-én 16 órakor kezdődik a Galiba felvonulás – Junior Virágkarnevál. A gyerekek, szülők, civil közösségek részvételével készített kompozíciókban a Füvészkert utca – Kossuth tér – Csapó utca – Dósa nádor tér – Kossuth utca – Piac utca – Kossuth tér – Füvészkert utca útvonalon lehet gyönyörködni. Kitűnő családi program a kreativitás és jókedv jegyében!

Vajon kinyeri meg a Debrecen Hangja döntőt augusztus 19-én este fél tízkor a Kossuth téren? Hallgassa meg az öt tehetség, Böjte Réka, Dánielfy Gergő, Grega Csaba, Márkus Luca, Szarvas Kata produkcióját a www.debreceniviragkarnevál.hu oldalon, vagy az FM95 rádióban! Az ön szavazatán is múlik, hogy ki lesz Debrecen Hangja! SMS-szám: 06 20/20-20-220. Visszaszámlálás indul!

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában