Helyi közélet

2012.08.24. 15:15

Tiszta udvar, rendes ház - Az édesanya ajándéka a kerté is

Debrecen-Pallag - Fecskék, szitakötők, halak, békák jelzik, ez a kert bizony minden szegletében élő.

Debrecen-Pallag - Fecskék, szitakötők, halak, békák jelzik, ez a kert bizony minden szegletében élő.Harsogó zöld pázsit, élénk színekben pompázó virágok, pancsoló medence, halastó, mászóka, hinta, a kerti főzéshez elengedhetetlen kellékek és bútorok, mindez a közel három méter magas tujasövény ölelésében – a környzet több, mint idilli. A kert mikroklímája és hangulata maradásra csábítja a betérőt.

A debrecen-pallagi, közel 1500 négyzetméteres udvar minden szeglete arról árulkodik, gazdái rajongó szeretettel ápolják, csinosítják, s kritikus szemmel vizslatják, keresve, hogyan lehet még szebbé tenni.

Tizenhárom év munkája

– A nagyobbik fiam erősködött, hogy nevezzünk be a versenybe. Nehezen álltunk rá, mert nem azért dolgoztunk ezen a kerten, hogy mutogassuk. Csak a magunk örömére csináltunk. A fiaink, Feri és Tamás keze munkáját dicséri például a halastó, amibe ráadásul nem aranyhalak, hanem a horgászszenvedélyük miatt kárászok kerültek. Örült is ennek egyszer az a kócsag, ami egy vihar után két napig pihent a kertben – osztott meg egy kedves történetet lapunkkal Bács Ferencné Kati.

Férjével 13 éve kezdték a kert kialakítását. Mint mondták, akkor még gyomos, kukoricás volt, s nem kevés munkával jutottak el a jelenlegi állapotig, s ma is napi 3-4 órát töltenek a kertben.

Csak a fűnyírás két órás munka, s az öntözés, főleg ilyen kánikulában szinte állandó feladat.

Bács Ferencék kertje méltán érdemelte meg a Tiszta udvar, rendes ház zsűrijének 2012nagydíját, melyre olyannyira nem számított a ma már nyugdíjas házaspár, hogy először el se akartak menni a díjátadóra.

Igazi meglepetés

– Már minden eredményt elsoroltak, mi meg ott ültünk, kicsit el is szomorodtunk, hogy még egy táblát se kapunk. Volt nagy meglepetés, amikor bemondták a címünket – mesélte Kati, aki a díjjal járó ajándékok közül a Naplóét emelte ki. – A kert mellett a főzés a másik hobbim, így nagyon örültem a receptkönyvnek, az ajándék vacsorát pedig majd októberben, a 35. házassági évfordulónkon költjük el – mondta.

HBN-Fabók Ágnes

 


Loósék méltán nyerték el a Tiszta udvar, rendes ház 2012 verseny első helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában