Helyi közélet

2012.08.23. 16:52

Életvezetési tanácsok a mélyszegény családoknak

Bököny - Képességfejlesztő programokkal támogatják a családokat.

Bököny - Képességfejlesztő programokkal támogatják a családokat.

A mélyszegénységben élők felzárkóztatására fordítják azt a 153,5 millió forintot, melyet a bökönyi önkormányzat európai uniós pályázaton nyert. A község konzorciumi partnerei a nyíracsádi Lendület Egyesület és a Dél-Nyírségi Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás.

A projektnek köszönhetően 11 településen (Bököny, Balkány, Biri, Érpatak, Fülöp, Nyíracsád, Nyírlugos, Nyírgelse, Nyírmártonfalva, Újléta, Vámospércs) összesen 75 családjában nyújtanak segítséget. – A program június 1-én indult, melynek keretében 6 mentor adósságkezeléssel kapcsolatos tanácsokkal látja el a családokat, illetve álláskeresési technikákra és internet használatra is képezzük a szülőket. Segítünk az önellátó gazdaság megalapozásában, így vetőmagot, műtrágyát és eszközök adunk, illetve elvisszük őket különböző gazdaságokba, ahol már működik ez a rendszer, így mások tapasztalataiból tudnak táplálkozni. 24 családnak külső renováláshoz szükséges alapanyagokat is biztosítunk – mondta Dósa Valéria projektmenedzser. A pályázati pénzből a különböző generációk összekapcsolásához közös foglalkozásokat, valamint közösségi programokat (10 nagyobb fesztivál és 45 falunap) szerveznek. – Az idősek segítenek megtanítani például a befőtt készítést és a különböző spórolási praktikákat, mely szintén elősegíti az önellátó képesség fejlesztését – fűzte hozzá.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában