Helyi közélet

2012.08.02. 15:48

Buliból hazafelé - Ragad a járda és reccsen az ág

Debrecen - Szerkesztőségünk a belvárosi szórakozóhelyekről hajnalban hazafelé tartókat vette górcső alá.

Debrecen - Szerkesztőségünk a belvárosi szórakozóhelyekről hajnalban hazafelé tartókat vette górcső alá.

A hét eleji, Thaly Kálmán utcai vandálkodás – amit a díszkörte-fasor alsó ágai bántak – kapcsán gyűjtöttük csokorba azokat a jellemzőket, amelyek megrajzolják az úgynevezett "bulinapok" utáni látványt és azoknak a fiataloknak a portréját, akik mernek durvulni és hangoskodni azt gondolva, hogy csak a legritkább esetben "küldik rájuk" a rendőröket, mert a belvárosban lakók tisztában vannak vele, hogy nyár van, szezonja van a teraszoknak, fesztiváloknak, ezért türelmesek..

Pedig a megyei rendőr-főkapitányság illetékese prevencióra buzdít, és kéri, hívja a 112-t mihamarabb, aki riasztó és megbotránkoztató magatartást tapasztal - egyébként a szórakozóhelyeket visszatérően ellenőrzik, és ott is gyakrabban feltűnnek, ahol sok a lakossági panasz.

Minden "produktum"

Főleg a csütörtöki, illetve a hétfői napon érhető tetten a leginkább fiatalok és fiatal felnőttek előző éji útvonala, amikor italtól, hányástól, rágógumitól ragad a járda, és halmokban áll az ételmaradék, a pet-palack, a csomagolóanyag és az összetört üveg a belvárost övező utcákban. A díszburkolat takarítását egy nagynyomású mosóberendezéssel végzik az AKSD mukatársai, valamint száraz-nedves seprésre alkalmas géppel tüntetik el a mámoros órák bizonyítékait. Pedig szemétgyűjtő, és csikktartó is van az utcákon, ugye?

HBN-BB | A kép illusztráció

 

Garázdaság

A Debreceni Rendőrkapitányság illetékességi területén július 31-ig 208 esetben rendeltek el nyomozást garázdaság bűncselekménye elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Ebből 194-et Debrecenben követtek el. A közrend és közbiztonság elleni szabálysértés elkövetése miatt 147 esetben kezdeményeztek eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában