Helyi közélet

2012.07.18. 12:23

Páratlan értékeket szült a pusztai ihlet

Hortobágy - Nemzetközi kiállításokra szánják a hortobágyi termést.

Hortobágy - Nemzetközi kiállításokra szánják a hortobágyi termést.

Befejezte első – július 9–15 között megrendezett – kurzusát a Káplár Miklós Nemzetközi Alkotótábor. A művésztelepre érkező 15 (ukrán, moldvai, német, osztrák, magyar) alkotónak – akik a legkülönfélébb stílust, kultúrát képviselik – ez a találkozás remek alkalmat biztosított arra, hogy megismerkedhessenek egymás művészetével – derül ki H. Csongrády Márta Holló László-díjas fotóművész, művészeti vezető záró közleményéből. – Az alkotói ihletet segítette a Hortobágyi Nemzeti Park egyedülálló állat- és növényvilága, a puszta változó arculata, melynek megismerésével páratlan értékű művészi alkotások születtek. A Hortobágyon működő Madárkórház "kis betegeinek" megörökítése a festészetben, fotóművészetben és iparművészetben újabb kihívás volt az alkotók számára – mutatott rá a vezető. – Az elkészült műveket nemzetközi kiállításokon kívánjuk bemutatni, ezáltal nemcsak a művész, de a Hortobágy község hírét, a nemzeti park értékeit is tovább vihetjük határainkon túlra – fogalmazott.

Egész életre szól

A vezető szavai szerint a művészek debreceni kirándulás alkalmával ismereteik bővítésére megtekintették a város jelenlegi képzőművészeti kiállításait. Arra is utalt: az alkotók között életre szóló barátságok szövődtek, mely a jövőben inspirálhatja őket a visszatérésre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában