Helyi közélet

2012.07.17. 15:59

Mobiltelefon tolvajokat keres a debreceni rendőrség

Debrecen - Késsel fenyegetették meg a fiatal férfit, a mobiltelefonjával menekültek el a Füredi utcán.

Debrecen - Késsel fenyegetették meg a fiatal férfit, a mobiltelefonjával menekültek el a Füredi utcán.

2012. június 09-én 20.30 óra körüli időben Debrecenben, a Füredi utcán egy 20 éves férfit két általa ismeretlen férfi leszólított, majd késsel megfenyegetve a mobiltelefonja átadására szólították fel. A férfi a fenyegetéstől megijedve a kb. 50.000 Ft értékű mobiltelefonját átadta az elkövetőknek, akik azt magukhoz véve elmenekültek a helyszínről.

Az egyik elkövető, aki az alábbi grafikai rajzon látható: 22 éves, 175 cm magas, izmos testalkatú, kopasz, barna bőrszínű, bal alkarján és a vállán tetoválást viselő férfi, aki a cselekmény során piros pólót és farmernadrágot viselt. Társa Ottó néven szólította. 

A másik elkövető: kb. 22 éves, 170 cm magas, vékony testalkatú, bal vállán tetoválást viselő férfi, aki a rablás során fehér atlétában és farmernadrágban volt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Kérjük, hogy aki a fenti grafikán szereplő férfit felismeri, vagy a bűncselekmény elkövetőivel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen.

Jelentkezni lehet a Debreceni Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály Életvédelmi Alosztályán munkaidőben személyesen (Debrecen, Budai Ézsaiás u. 4. „E” épület Fszt/1. számú hivatali helyiségében) vagy telefonon az 516-400/22-92-es melléken, vagy munkaidőn túl a 107-es, vagy 112-es segélyhívók egyikén.

A bejelentő személyét a rendőrség bizalmasan kezeli!

321. § (1) Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el. (3) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a rablást a) felfegyverkezve követik el.

 

Dr. Juhászné Kiss Katalin r. őrnagy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában