Helyi közélet

2012.07.29. 20:00

Legyen, saját maga akkumulátora!

Budapest, Debrecen - A 20-30 percet igénybevevő tornát kortól függetlenül lehet végezni.

Budapest, Debrecen - A 20-30 percet igénybevevő tornát kortól függetlenül lehet végezni.A Mozdulj, Mama margitszigeti programon mutatkoztak be a debreceni „fittek” a fővárosiaknak, hogy ők is ismerik a 3-1-2 meridián gyakorlatokat. A Zhu Zhong Xiang professzor által védjegyzett mozgássort Eőry Ajándok professzor útmutatásai alapján vezetik a tanítványok az ország 70 pontján ingyenesen. A cívisvárosiak a Nagyerdei stadion előtt végzik naponta egy kiadós reggeli gyaloglás után negyed nyolctól.

Három meridián

A kínai egészség felfogás szerint fejlesztik az energiát, a csít a szervezetükben, az egészséges állapot fenntartása érdekében. Az elnevezésben szereplő 3-as szám arra a három meridián pontra utal, ahol a vastagbél, a szívburok, és a gyomor munkáját serkentik akupresszúra segítségével. Az 1-es jelentése alatt, a hasi légzéssel a vese, gyomor, lép, máj dolgozik nagyobb kedvvel. A „2”, a láb erejének növelését segíti, guggolások formájában.

A 20-30 percet igénybevevő tornát kortól függetlenül lehet végezni. Bizonyítja ezt, a 93 éves Kolozsy mama esete, aki vérnyomása stabilizálódását tapasztalta, csupán a 3 fő akupresszúrás pont masszírozásával – a lánya elmondása szerint, amit otthoni körülmények között végez rendszeresen. A résztvevők szinte egyöntetűen érzik a gyakorlatok kedvező hatását életminőségük javulására, hangulatukra, fáradtság érzetük csökkenésére. Arra buzdítják társaikat, hogy minél többen csatlakozzanak csoportjukhoz, és éljék át ők is, milyen áldásos jó közérzettel végezni a napi feladatokat.

HBN-Kiss Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában