Helyi közélet

2012.07.23. 10:56

Hangszeresek és énekesek

Debrecen - A különböző zenei műfajok legjobb előadóit hallhatjuk a következő napokban.

Debrecen - A különböző zenei műfajok legjobb előadóit hallhatjuk a következő napokban.Példátlanul gazdag zenei kínálattal várja a helyieket és a vendégeket Debrecen ezen a héten. A jelek szerint a nyár is a legjobb arcát mutatja: kellően meleg lesz, időnként előfordulhat egy-egy hűsítő zivatart. A kínálatról pedig: július közepén kezdődött és tart még az Ifú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája. Nem kisebb név, mint Vásáry Tamás zongoraművész, karmester, illetve Hámori Máté dirigálja ma (kedden) este 20 órától a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart a Kölcsey Központ nagytermében. A belépés ingyenes.

Csütörtökön, 26-án a Baltazár téren nagyszabású ünnepséggel, majd 20 órától a Kölcsey Központ nagytermében tartandó díszhangversennyel nyílik meg a XXV. Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Foklórfesztivál. Ettől kezdve vasárnapig termekben, templomokban, tereken csendülnek fel régi és modern művek a legjobbak előadásában. A díjkiosztó ünnepséget és záróhangversenyt vasárnap 20 órától a Kölcsey Központ nagytermében rendezik.

S amíg a belvárosban a kolyzenéé a terep, addig a Nagyerdei Stadionban a fiatalok tízezrei élvezik kedvenc zenekaraik és egymás társaságát. A Campus fesztivál 25-én, szerdán nyitja meg kapuit és vasárnapig a "döngetnek" színpadokon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában